2018-02-28
Kézilabda világbajnokok a Bercsényis lányok
Róth Kálmán leányai a katari középiskolások világbajnokságán a döntőben Németországot múlták felül.

Magyarország (Bercsényi) -  Németország (Goethe)  30 - 17  /17 - 9/

Simán verte mindegyik ellenfelét a magyar csapat a katarban zajló középiskolások világbajnokságán. A Bercsényisek a csoportkörben Csehországot 29 - 16 -ra, Szerbiát 35 - 15 -re, míg Ausztriát 39 - 17 -re verték meg.

A negyeddöntőben Romániát 24 - 20 -ra, míg tegnap az elődöntőben a dánok ellen 27 - 21 -re nyertek Pál Tamaráék. A győztes csapatban több név is ismerős lehet, hiszen Afentaler Sára, Pál Tamara, Varga Emőke és Szilovics Fanni is már bemutatkozott a háromszoros BL győztes Audi ETO KC csapatában.

A magyar csapat tagjai: Rubint Evelin, Tóthová Nikolett, Andróczki Flóra, Kürthi Laura, Afentaler Sára, Lanczova Barbora, Pál Tamara, Kellermann Dóra, Ács Bianka, Varga Emőke, Szilovics Fanni, Szabó Dorina, Kiser Panna, Lengyel Eszter.

A német csapat tagjai: Dana Bleckmann, Varlotta Fege, Anna Filmar, Julie Hafner, Emily Hagedorn, Lena Hausherr, Alexandra Humpert, Greta Köster, Hannah Kriese, Marluca Patru, Franca Pänder, Mia Schmidtmann, Thara Sieg, Mariel Wulf.

A csapat a diákolimpiát megnyerve kapott lehetőséget arra, hogy Magyarországot képviselje a középiskolásoknak rendezett világbajnokságon.

A mérkőzés előtt a német lányok edzője Zuzana Porvaznikova a brazilok elleni 33-26-os mérkőzés után elmondta: „Büszke vagyok a lányokra, és ahogy egy csapatként összefogva harcoltunk."

forrás: gyorplusz.hu

További híreink
 
Előremutató költségvetése lehet Győrnek 2018-ban, melynek súlypontjai nem változtak az elmúlt évekhez képest.
 
A változékony időjárás ellenére is igazi közönségsikert aratott a, 10. Győrkőcfesztivál.
 
A víz tisztasága fontos szempont, amikor strandot választunk. A kánikulát sokan víz mellett vészelik át, de függetlenül attól, hogy természetes fürdőhelyről, épített strandról vagy otthoni medencéről van szó, az egyik legfontosabb szempont
Hírek
 
Előremutató költségvetése lehet Győrnek 2018-ban, melynek súlypontjai nem változtak az elmúlt évekhez képest.
 
A változékony időjárás ellenére is igazi közönségsikert aratott a, 10. Győrkőcfesztivál.
referenciák
West Pannon Audiovizuális Klaszter
1 régió, 3 megye, 30 televízió, 1000000 néző!
© 2017 regio1.hu Minden jog fenntartva.