2017-08-09
Amikor Isten velünk van
Idén nyáron különleges táborokban vehettünk részt táborlakóinkkal és segítőinkkel együtt. Már az előkészületek és a jelentkezések csodálatosan és gördülékenyen zajlottak, szépen gyarapodott a létszám, és pont annyian lettünk gyerekek és fel

Az első nagy élményünk, hogy nagyon sok régi táborozónk látogatott el hozzánk ismét, és emellett ugyanolyan nagy öröm, hogy újakból is volt bőven, akik vagy barátaik hívására, vagy kíváncsiságból iratkoztak be erre az 5-5 napra hozzánk.

A segítők terén is nagyon nagy fejlődésen mehettünk keresztül, hiszen meg tudtuk valósí­tani azt az önkéntes létszámot, amit megálmodtunk még évekkel ezelőtt. Nagyon jó és összetartó csapat kovácsolódott össze belőlük, az idő elteltével egyre szorosabbra fonódtak a barátságok segítőink között, akik az elváláskor sí­rva köszöntek el egymástóll éss valóban a mielőbbi viszontlátás reményében integettek egymásnak búcsúzóul. Mindig is egy ilyen, szerető közösségről álmodtunk, nem csak a gyerekek, a segítők körében is. Sikerült.

Táboraink idén is két időpontban várták lakóikat, a napközis Pityerszeren, a bentlakásos Őriszentpéteren, az általunk elnevezett és nagyon szeretett Őrállószeren nyitotta meg kapuit júliusban. AZ első napon még megilletődött, nagy szemekkel néző gyerkőceinken a második reggelen már nyoma sem látszott a félénkségnek. Egy csapatként mozogtak köztünk és a helyszíneken is. 

Katonáink fő fegyvere a kokos volt, amivel megtanulták a forgatás különböző fajtáit és a fokos harcot, de sokak kedvence lett az íjászat, a szablyavívás és az ostor is, hiszen arra törekedtünk, hogy a fő téma mellett minél több fegyvernemmel megismerkedjenek. A fekvőtámaszoknak se szeri, se száma nem volt, de hát így lehet megtanulni a fegyelmet, a csapatban való munkálkodást, a kitartást és a tiszteletet.

Kézműveseink nagyon sokféle mesterségbe kóstolhattak bele. Azon kívül, hogy mindenki egy saját maga által körbe horgolt konyharuhát vihetett haza, gyarapíthatták tudásukat a pemet és a kenőtoll készítéssel, a kenyér- és pogácsasütéssel, festéssel, rajzolással, fonással, körmöcskézéssel.

És hogy miért a cí­m: Amikor Isten velünk van? Mert ezek a táborok nem rólunk szólnak, nem általunk jöttek létre. Nem nekünk köszönhető, hogy az a sok álom, amit elterveztünk, idén megvalósult. Ez az Úristen munkája, kinek nevét - úgy érezzük -  kötelességünk hirdetni. Aki hisz őbenne, pontosan tudja, hogy mirő beszéük akkor, amikor ékezik egy telefon, hogy ezt is sikerüt megoldani, vagy épen talákozunk valakivel, aki szeretne jöni segítő, és pont arra a posztra, ahol hiány van. Még sorolhatnánk a "véletlen" történéseket, de ezek se nem csodák, se nem véletlenek. Ez Isten valósága. És amiért a leghűlásabbak vagyunk, hogy ebben élhetünk. Köszönjük!

 

Részletesebben: 

http://www.orallok.hu/orsegitabor/#katonai

 

További híreink
 
9. alkalommal rendezték meg az Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Szóló-, és Duóversenyt.
 
A 2017-es évet az Országgyűlés Arany János-emlékévvé nyilvánította. A gazdag, értékes elemekből álló programsorozat a költő születésnapjához kapcsolódó naptári évvel nem ér véget, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb egyéniségének emléké
 
Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a Body Kiállítást, valamint látogatást tettek a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Hírek
 
9. alkalommal rendezték meg az Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Szóló-, és Duóversenyt.
 
A 2017-es évet az Országgyűlés Arany János-emlékévvé nyilvánította. A gazdag, értékes elemekből álló programsorozat a költő születésnapjához kapcsolódó naptári évvel nem ér véget, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb egyéniségének emléké
referenciák
Élj kisebb lábon!
 
12 település rekultivációs programja
 
West Pannon Audiovizuális Klaszter
1 régió, 3 megye, 30 televízió, 1000000 néző!
© 2017 regio1.hu Minden jog fenntartva.